Groepen

De BSO bestaat uit 1 groep voor kinderen van 4 jaar tot 13 jaar. In deze groep kunnen wij 16 kinderen opvangen. Mocht het een keer voorkomen dat er meer kinderen op de BSO zijn, dan maken wij gebruik van het lokaal van de peuteropvang.

Elke wijze uil begon als uilskuiken is onze motto. Kortom door te spelen en te ontdekken, door te vallen en weer op te staan leer je. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook op de BSO voldoende aanbod hebben om te kunnen en spelen en ontdekken. De vrije keuze van de kinderen hierin vinden wij belangrijk, de BSO moet namelijk geen verplichting zijn. Wel wordt het samen spelen en samenwerken door de leidsters gestimuleerd.

Op de groep hebben de kinderen onder andere de mogelijkheid om lekker op de bank te zitten en op de Wii te spelen, ontspannen te lezen, met de autootjes te spelen, een potje voetballen met de voetbaltafel, in de poppenhoek of een spelletje te spelen. Daarnaast gaan we regelmatig naar buiten. We maken gebruik van het plein en speelgoed van de Sint Henricusschool.