Groepen

Peuteropvang de Nijntjes werkt niet meer zoals voorheen met vaste groepen. Doordat peuteropvang nu onder kinderopvang valt willen wij hier flexibeler in zijn. 

Peuters van kinderopvangtoeslag ouder(s)/verzorger(s) mogen al vanaf 2 jaar naar de peuteropvang de Nijntjes en kunnen zelf beslissen of het kind 1, 2, 3 of 4 ochtenden op de peuteropvang komt. Over alle afgenomen uren kunt u kinderopvangtoeslag terug vragen. Door de positieve ontwikkeling krijgt u gemiddeld tussen de 80 tot 95% van uw kosten terug van de belastingdienst. Dit is afhankelijk van uw gezamelijk jaar inkomen. Voor meer informatie over de kinderopvangtoeslag verwijzen wij u naar de website van de belastindienst: 

 

Komt u als ouder(s)/verzorger(s) niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, bijvoorbeeld omdat u niet beiden werkt of omdat u een uitkering heeft. Dan kunt u in aanmerking komen voor een aantal uren gemeente subiside. Op peuteropvang de Nijntjes kunnen kinderen met een gemeente subisidie vanaf 2,5 jaar op de peuteropvang komen en wordt er tot 8 uur per week gemeente subsidie afgegeven. U moet nog een klein gedeelte eigen ouderbijdrage betalen. 

Zijn er redenen voor een sociaal medische indicatie of een VVE indicatie dan kunt u nog eens 8 uur per week extra peuteropvang afnemen. Deze indicatie wordt afgegeven door een jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. 

Wilt meer informatie of u wel of niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan verwijzen wij u door naar de website van de rijksoverheid. Tevens kunt u contact opnemen met de belastingdienst om uw situatie voor te leggen, zij kunnen u vertellen of u wel of niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.